sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Daim-valkosuklaa-appelsiinituorejuustokakku



Kotikokkimme päätti yhdistellä muutaman herkullisen tuorejuustokakkureseptin, ja leivoskeli uudenvuoden aatoksi meille makean, mutta raikkaan kakun. Nimiyhdistelmästä tuli harmillisen hirveä, mutta resepti on hyvä.

Daim-valkosuklaa-appelsiinituorejuustokakku


Pohja:


170 g Suklaapisara-keksejä
75 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia

Täyte:


2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
100 g valkosuklaata
200 g appelsiinituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2  isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)

(+ripaus sokeria maun mukaan)

Ohjeet:


Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla sekä tarvittaessa sokerilla, lisää tuorejuusto. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daim-murut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti