tiistai 22. tammikuuta 2013

Mango-tuorejuustokakku

Mango-tuorejuustokakku


Pohja:


200 g Digestivekesejä
80 g voita

Täyte: 


5 liivatelehteä
3 rkl vettä
200 g vaniljatuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3 tl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa


Kuorrute: 


2-3 prk mangososetta
3 liivatelehteä
3 rkl vettä
0,5 tl vaniljasokeria


Ohjeet:


Murskaa keksit ja nypi ne pehmeän voin kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele irtokakkuvuoan pohjalle (Kakkuvuoan pohjalle kannattaa laittaa leivipaperi).

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen pehmenemään.

Yhdistä sokerit, sitruunamehu ja tuorejuusto keskenään.

Sulata pehmenneet liivatteet 3 rkl kiehuvaa vettä ja lisää sitten tuorejuustoseoksen sekaan. (Lisää liivate ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen.) Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto-liivateseos.

Kaada seos pohjan päälle ja laita peitettynä hyytymään jääkaappiin n. 3-4 tunniksi.

Valmista kuorrute: Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä n. 10 min ja sulata ne 3 rkl kiehuvaa vettä. Lisää mangososeeseen. Mausta vaniljasokerilla. Kaada kuorrute hyytyneen pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti, tai yön yli.

1 kommentti:

  1. Ihanan näköisiä leipomuksia! Kenties innostun kokeilemaan :)

    VastaaPoista